Monialainen tki- ja oppimisympäristö

Opiskelijat ja henkilöstö mukaan toiminnan kehittämiseen

Ravintola Junnun toimintaa on tavoitteena kehittää yhä enemmän yhdessä Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa, kuten tällä hetkellä tehdään Kasarmin kampuksen ravintoloissa Mikkelissä; Tallissa, DeXissä ja Kasarminassa. Suunnitelmissa on luoda Junnusta monialainen TKI- ja oppimisympäristö, jonka suunnittelu- ja kehitystyöhön osallistuvat eri koulutusalojen opiskelijat, opettajat ja projektihenkilöstö. Uusia ideoita, niiden pohjalta tehtävää suunnittelua ja käytännön toteutusta työstetään opintojaksoilla, harjoitteluissa ja opinnäytetöinä. Keskeisimpinä kehityskohteina Junnun aloitusvaiheessa ovat mm. lähi- ja luomuruoan lisääminen ruokalistoilla, ravintolatilojen toimivuuden parantaminen ja digitaalisuuden lisääminen Junnun viestinnässä ja tiedottamisessa sekä maksamisessa ladattavan maksukortin avulla.

Kestävä ruokafilosofia Kasarmin kampuksen ravintolapalveluissa

Kasarmin kampuksen ravintolapalvelut on käyttänyt lähiruokaa omassa ruokatuotannossaan aina Tallin alkuajoista eli vuodesta 2004 lähtien. Lähiruoaksi miellämme seutukunnalla tuotetun tai jatkojalostetun tuotteen, joka näin tukee seutukunnan kasvua ja kehitystä sekä edesauttaa ekologisen kestävyyden periaatetta. Mikkelin seudun hankintarenkaassa, jossa myös Kasarmin kampuksen ravintolapalvelut on mukana, raaka-aineen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. tuotteen soveltuvuus, määrä ja laatu, turvallisuus, tuoreus, toimitusvarmuus ja hinta.

Kasarmin kampuksen ravintolapalveluissa käytämme ainoastaan vastuullisesti tuotettuja, ensiluokkaisia raaka-aineita. Toimimme itse vastuullisesti ja edellytämme kestävää toimintaa myös tavarantoimittajiltamme. Yli 70 % kaikista käyttämistämme raaka-aineista on kotimaisia. Kotimaisuus, lähellä tuotettu sekä tuotteiden jäljitettävyys ovat tärkeitä valintakriteereitä.

Ravintola DeXin, Kasarminan ja Junnun toiminnassa huomioimme voimassa olevat ravitsemussuositukset. Käytämme ruoanvalmistuksessa pehmeitä kasvirasvoja ja suosimme keveitä ruoanvalmistusmenetelmiä. Ravintola Junnun Portaat Luomuun –haku on käynnissä, tavoitteena on päästä suoraan luomuportaalle 3. Kasarmin kampuksen ravintolapalveluiden Mikkelin ravintolat joutsenmerkittiin uusin kriteerein 24.6.2015. Ravintola Junnun ruokapalveluita ja kokonaistoimintaa kehitetään huomioiden uudet Joutsenmerkkikriteerit.