Opiskelijat mukaan toiminnan kehittämiseen

Ravintola Kasarminan toimintaa on tavoitteena kehittää yhä enemmän yhdessä ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa, kuten tällä hetkellä tehdään Kasarmin kampuksen muissa Mikkelin ammattikorkeakoulun ravintoloissa, Tallissa ja DeXissä. Suunnitelmissa on luoda Kasarminasta monialainen TKI- ja oppimisympäristö, jonka suunnittelu- ja kehitystyöhön osallistuvat eri alojen opiskelijat, opettajat ja projektihenkilöstö. Uusia ideoita, niiden pohjalta tehtävää suunnittelua ja käytännön toteutusta työstetään opintojaksoilla, harjoitteluissa ja opinnäytetöinä.

 

Ravintola Kasarmina Portaat luomuun -valmennusohjelmassa tasolla 4

Portaat luomuun tason 4 vähittäisvaatimus on yhteensä kahdeksan luomu raaka-ainetta, joita keittiön tulee käyttää pysyvästi. Lisäksi muita luomutuotteita käytetään mahdollisuuksien mukaan.

Ravintola Kasarminalla on tällä hetkellä käytössään yhteensä 20 erilaista luomu raaka-ainetta, joita se käyttää pysyvästi keittiössään. Käytettäviä luomutuotteita ovat mm. luomupiimä, mustapippurirouhe, hienonnettu pinaatti, hienosokeri sekä näkkileipä. Ravintolassa valmistetaan myös luomusämpylöitä, joita tarjotaan päivittäin ravintolan asiakkaille.