Ravintola Talli

Ravintola Talli on Mikkelin ammattikorkeakoulun kampuksella sijaitseva lounas- ja tilausravintola. Talli sijaitsee nimensä mukaisesti entisessä hevostallissa, joka on uudistettu viihtyisäksi ravintolaksi vuonna 2004. Tallin herkullisia makuelämyksiä täydentää hyvin monipuolinen ja laadukas viinilista. Ravintola Talli toimii myös restonomi-opiskelijoiden opetusravintolana.

Talli on tunnettu erityisesti lähiruokatarjonnastaan ja ravintola on myös ensimmäinen joutsenmerkitty opetusravintola Suomessa ja ensimmäinen joutsenmerkitty ravintola Etelä-Savossa.

Ravintola Tallin keittiössä valmistetaan maittavan lounaan lisäksi a la carte -annoksia, tilausmenuita, cocktailbuffettarjottavia, kakkuja, leivonnaisia, suolaisia kahvileipiä - kaikkea mitä tarvitaan nautinnolliseen herkutteluhetkeen.

Ravintolassa on A-oikeudet ja asiakaspaikkoja on 150 kahdessa kerroksessa.

Talli kokouspaikkana

Tunnelmallisen Tallin tilat sopivat hyvin juhlien ja kokousten järjestämiseen. Tallissa on kolme erikokoista kokoustilaa asiakkaidensa käyttöön. Voit viettää kokousta joko Pilttuukabinetissa, Viiniholvissa tai yläkerran 40 hengen kokoustilassa. Tallin tiloja täydentää hyvin viereinen Mikpoli-rakennus, jonka parviaulat mahdollistavat jopa yli 300 hengen cocktailtilaisuuksien järjestämisen.

Lue lisää Tallin kokouksista.

Ravintola Talli on Joutsenmerkitty

Ravintola Talli sai Joutsenmerkin eli Pohjoismaisen ympäristömerkin ensimmäisten ravintoloiden joukossa koko Suomessa syksyllä 2008. Ravintola Talli on myös ensimmäinen joutsenmerkitty opetusravintola Suomessa ja ensimmäinen joutsenmerkitty ravintola Etelä-Savossa. Joutsenmerkityn ravintolan koko toiminta on ympäristömyötäistä. Ravintola noudattaa tiukkoja ympäristövaatimuksia toiminnassaan esim. raaka-aineita ostettaessa ja käytettäessä. Tallissa suositaan alueellisesti tuotettuja raaka-aineita, käytössä on niin lähi- kuin luomuraaka-aineita.

Talli on myös mukana Portaat luomuun -ohjelmassa tasolla 4. Tallissa käytetään yli 16 erilaista luomutuotetta lähes päivittäin. a. Ravintola Tallissa jokainen työntekijä on suorittanut ympäristöpassin.

Lue lisää Tallin ympäristöosaamisesta.

Ravintola Talli opetusravintolana

Ravintola Talli on restonomiopiskelijoiden opetusravintola. Restonomit opiskelevat palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa, jossa koulutetaan ruoka- ja ravintolapalvelualalle sekä matkailun ja kaupan alalle palveluosaamisen ammattilaisia. Erityisesti profiloidutaan kestävään palveluliiketoimintaan. Opiskelijoita on noin 250, heistä kolmannes on monimuoto- ja aikuisopiskelijoita. Vuosittain opinnot aloittaa 30 päivä- ja 30 monimuoto-opiskelijaa.

Restonomikoulutuksen lisäksi Talli on myös muiden alojen opiskelijoiden harjoittelupaikka. Opetusravintola on tärkeä myös Mamkin tutkimus- ja tuotekehitystyölle, ravintolassa opiskelijat ja henkilökunta voivat suunnitella ja testata uusia tuote- ja palveluideoita sekä harjaannuttaa omaa käytännön osaamistaan.

Katso tv:ssä esitetty, Mamkin Kasarmin kampuksella kuvattu Heikin lähiruokaa -ohjelma.

Työhevosten suojasta Ravintola Talliksi

Ravintola Talli sijaitsee Mikkelin vanhalla kasarmialueella, jonka historia ulottuu aina 1880-luvulle. Silloin alueelle rakennettiin joukko arkkitehti August Bomanin suunnittelemia puisia kasarmirakennuksia. Niihin muutti autonomisen Suomen suuriruhtinaskunnan kuudes tarkk’ampujapataljoona.

Tuskin osasivat tavallista tallia 1900-luvun alkupuolella muuranneet venäläiset sotilaat kuvitella, että vajaat 100 vuotta myöhemmin samojen seinien suojassa aloittaa tyylikäs opetusravintola viiniholveineen.

Lue lisää Tallin ja kampusalueen historiasta.