Monialainen TKI- ja oppimisympäristö

Opiskelijat ja henkilöstö mukaan Pajatoiminnan kehittämiseen

Pajasta on tarkoitus luoda monialainen TKI- ja oppimisympäristö, jonka suunnittelu- ja kehitystyöhön osallistuvat eri koulutusalojen opiskelijat, opettajat ja projektihenkilöstö. Kasarminmäellä voidaan toteuttaa liiketalouden opiskelijoiden kanssa mm. palvelukyselyjä, teemoja, tapahtumia ja markkinointiviestintää. Palvelumuotoilun kanssa yhteistyö käynnistyy mm. tilasuunnittelun, uusien tarjoiluastioiden ja ekologisisten työvaatteiden kautta. Keskeisimpinä kehityskohteina Pajan aloitusvaiheessa ovat mm. kahvilavalikoiman kehittäminen, ravintolatilojen viihtyisyyden lisääminen, someviestinnän aloittaminen ja infojärjestelmien avulla tapahtuva tiedottaminen. Myös ladattava maksukortti tuodaan uutena maksuvälineenä Kouvolan kampukselle.

Kestävä ruokafilosofia Mamkin Kasarmin kampuksen ravintolapalveluissa

Mamkin ravintolapalvelut on käyttänyt lähiruokaa omassa ruokatuotannossaan aina Tallin alkuajoista eli vuodesta 2004 lähtien. Lähiruoaksi miellämme seutukunnalla tuotetun tai jatkojalostetun tuotteen, joka näin tukee seutukunnan kasvua ja kehitystä sekä edesauttaa ekologisen kestävyyden periaatetta. Mikkelin seudun hankintarenkaassa, jossa myös Mamkin ravintolapalvelut on mukana, raaka-aineen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. tuotteen soveltuvuus, määrä ja laatu, turvallisuus, tuoreus, toimitusvarmuus ja hinta.

Mamkin ravintolapalveluissa käytämme ainoastaan vastuullisesti tuotettuja, ensiluokkaisia raaka-aineita. Toimimme itse vastuullisesti ja edellytämme kestävää toimintaa myös tavarantoimittajiltamme. Yli 70 % kaikista käyttämistämme raaka-aineista on kotimaisia. Kotimaisuus, lähellä tuotettu sekä tuotteiden jäljitettävyys ovat tärkeitä valintakriteereitä.

Ravintola DeXin, Kasarminan, Junnun ja Pajan toiminnassa huomioimme voimassa olevat ravitsemussuositukset. Käytämme ruoanvalmistuksessa pehmeitä kasvirasvoja ja suosimme keveitä ruoanvalmistusmenetelmiä. Ravintola Pajan Portaat Luomuun –haku on käynnissä, tavoitteena on päästä suoraan luomuportaalle 3. Kasarmin kampuksen ravintolapalveluiden Mikkelin ravintolat joutsenmerkittiin uusin kriteerein kesällä 2015. Ravintola Pajan ruokapalveluita ja kokonaistoimintaa kehitetään huomioiden uudet Joutsenmerkkikriteerit.